Taller de compostatge

Al mes de febrer el grup de compost va realitzar un taller de compostatge per a tots els associats. La primera part va consistir en una presentació al centre cívic, a càrrec de Lluís Arias, per explicar el projecte que es va presentar a l’Ajuntament. La presentació va començar amb la pregunta de què entenem cadascun de nosaltres per la gestió de bioresidus, Ens va fer un repàs per la història, ens va oferir una visió de com ho gestionen les institucions tant europees com locals i ens va fer reflexionar com volem que sigui dins el nostre projecte agroecològic.

Sobre el compost que fem i el projecte, ens va explicar:

  • Que les compostadores són fetes per nosaltres amb palets, molta traça i bona voluntat,

I finalment el procés que, si bé serà el mateix que fem ara, com que la idea és integrar-

  • hi els residus de carn i peix, és necessitarà un control molt més acurat.

Després de la xerrada, al dissabte següent es va fer un taller a l’hort consistent en la construcció d’una compostadora prototip, que va quedar pràcticament acabada.

  • Que es veu una evolució: anem avançant amb l’obtenció d’un compost que ja ens cobreix l’adob de tot l’hort.
  • Que el compost que fem és lasanya, perquè es basa en capes de verd (matèria tendre) marró (matèria seca) i residus orgànics que portem de casa (només matèria vegetal).
  • Que les noves compostadores que es construiran seran molt més resistents, amb materials més adequats a la intempèrie i amb una estructura metàl·lica.

 

0