Taller de crespillos

Dins el projecte cuina amb espontànies, el passat dissabte 21 de gener vam fer un taller de ‘crespillos’, o crespells en català. Són unes postres tradicionals especialment a Aragó i també a Terres de l’Ebre i País Valencià, aprofitant les fulles de la borraja, o borraina.

Les fulles s’arrebossen amb ou, farina, oli i anís, es fregeixen i finalment s’arrebossen amb sucre i fulles de menta. El resultat és una postra molt rica i contundent. Al final també vam provar de fer altres combinacions, com espinacs o hierbabuena.

La borraina, borratja o borraja (Borago officinalis) és una planta anual que en aquestes dates podeu trobar abundantment en vores de camins, marges d’horts i zones amb intervenció humana com solars o descampats del litoral, prelitoral i l’interior. La identificareu fàcilment perquè a les fulles, rugoses, hi notareu petits pèls rígids (pilositat hirsuta) però que amb la cocció desapareixen ràpidament.

 

Un Amic de l’Hort va enregistrar i muntar aquest vídeo, moltes gràcies!

 

Aquí teniu la recepta 

  • 40 fulles de borraja
  • 125 g farina
  • Un anís
  • 2 cullerades de sucre
  • 3 ous
  • 75 ml de llet
  • Oli de girasol
  • Fulles de menta

Cascar els ous en un bol i batre amb la farina, la llet i l’anís fins aconseguir una massa sense grumolls.

Netejar i eixugar les fulles de la borraja i ficar-les en el bol i untar-les bé en la massa.

Escalfar oli en una panera i fregir-les fulles.

Posar-les en un plat amb paper de cuina, i arrebossar amb el sucre i les fulles de menta.

0