Taller de melmelada

Pel primer taller de cuina organitzat, teníem previst fer una melmelada de carbassa, aprofitant les que tenim als horts, i després fer-ne retorn a la 1ª festa dels Horts Pla i Armengol del 9 novembre, per tal de preparar montaditos (torradeta-melmelada de carbassa-formatge).

Hem anat a buscar les carbasses al hort i tot seguit hem anat a buscar les claus de la cuina del Centre Cívic.

Érem nou persones, més les que s’han afegit del grup de festes una estona abans que comencés la seva reunió al mateix Centre Cívic.

Hem entrat tan “a saco” a pelar i tallar les carbasses, i amb tantes ganes de treballar, que ens hem oblidat de fer una presentació entre totes i uns intercanvis de opinions sobre com volíem portar el taller.

Per un costat posem a bullir els pots de vidre, per tal de esterilitzar-los. A un foc posem en una cassola 2,5 kg de carbassa a tacos i 1,25 kg de sucre panela, el suc de mitja llimona i una branca de canyella. I després en una altra olla 3,5 kg de carbassa i la resta d’ingredients corresponents. Anem remenant de tant en tant i al cap de 25-30 minuts traiem les branques de canyella i passem la batedora per la primera cassola, sense deixar-la feta puré. Al cap d’una estona apaguem el foc i ja comencem a emplenar els pots de vidre. Fem el mateix amb la segona olla i acabem omplint tots els pots que teníem preparats.

En total han sortit 4,650 kg de melmelada. Hem tret 3 pots grans (600 g cadascun) per la festa i la resta ens l’hem repartit entre les assistents.

Després hem estat comentant com ens agradaria que fossin aquests tallers.

Hem repartit les despeses del sucre (13 euros) entre totes (1,5 €/persona).

Hem fet aportacions de receptes per els propers tallers, farem una pluja d’idees.

Hem preguntat a les persones que s’han apuntat avui, si volien seguir en el grup i totes ens han dit que si, o sigui, que les inclourem al correu i whatsapps.

De moment només per socis, perquè podrien queixar-se el Centre Cívic perquè ells també fan cursos de cuina.

Tenim dues dates més convingudes amb el CC, que són el 12 de novembre i el 10 de desembre. Per la propera, creiem que el millor seria fer reunió per parlar de com treballar.

Abans de marxar, netegem els atuells, els fogons, i freguem una miqueta el terra.

 

 

 

0