Taller per fer un xampú sòlid d’ortigues

Encara que estem confinats, ens hem de cuidar, i si és amb productes que fem nosaltres mateixos, millor. El passat divendres l’Ariadna ens va fer un vídeo-taller on ens va explicar com fer un xampú d’ortigues. Aquí teniu la recepta.

INGREDIENTS (per 4 boletes d’uns 25 g)

PROCEDIMENT

Fondre la mantega de karité amb l’oli de macadàmia o altres olis al bany maria (també es pot fondre la mantega de karité i després afegir l’oli, el que s’ha de liquar és la mantega).

Ajuntar amb els altres ingredients i aixafar en un morter barrejant bé. Afegir al final els olis essencials i barrejar bé.

Fer boletes o altres formes i posar al congelador de 30 minuts a dues hores o el temps que es vulgui.

Si voleu que quedi més decoratiu podeu utilitzar qualsevol motlle.

S’aconsella guardar el xampú en una caixa tancada, si es mulla es desfà molt.

ALTRES CONSELLS PER CUIDAR BÉ EL CABELL

Esbandir després dels rentats amb infusió de romaní (darrera esbandida i no esbandir més amb aigua).

Aplicar de tant en tant, al gust, una «mascareta» casolana especialment indicada per a cabells secs i trencadissos feta amb rovell d’ou, 2 culleres d’oli d’oliva i 1 cullera de suc de llimona. Es bat tot junt i s’aplica amb un pinzell de tenyir o similar. Deixar actuar entre 30 i 60 minuts i rentar.

MÉS INFORMACIÓ

Si voleu més informació sobre on és possible adquirir alguns dels productes o on es poden fer cursets per ampliar coneixements, poseu-vos en contacte amb el meu mail: arianabaro2018@gmail.

Atenent als acords de l’Associació de no publicitar cap informació que suposi una despesa econòmica.

 

1+