El confinament dels horts Pla i Armengol explicat en 3 actes

PLANTEJAMENT
El dia 15 de març el Govern central decreta el confinament de la població i nosaltres ens trobem, de cop i volta, que totes les entrades del parc romanen tancades. Tururut caput.

NUS

Problema immediat i urgent: els planters. De totes les tasques imprescindibles de l’hort, la més important és rescatar els planters, als que tants esforços i amor hem dedicat, i que, malgrat el confinament, necessiten reg, carinyo i atenció per sobreviure. Per això creem un «comando rescate» que en un pim pam pum s’emporta els planters dels horts i els distribueix a les terrasses d’algunes associades.

Problema no urgent però que sí que és necessari solucionar: la temporada de primavera/estiu se’ns tira a sobre amb uns planters ja bastant crescuts i que aviat s’hauran de trasplantar a les parcel·les. Si no entrem a l’hort aviat, molts planters moriran i nosaltres haurem perdut la temporada de cultiu. Per això:

  • Signem el manifest Pels horts d’autoconsum en temps de confinament, promogut per diverses entitats hortelanes, per poder entrar als horts productius, que té una resposta positiva per part de la Generalitat. Malauradament, des de l’Ajuntament, ens deneguen l’entrada perquè consideren els horts com a espais de socialització.
  • Això ens porta a nosaltres mateixes a redactar un altre manifest Per uns horts vius, accessibles i segurs per fer veure que els horts urbans són igualment horts productius  i nosaltres, els hortelans i les hortelanes, persones responsables que volem entrar a les nostres parcel·les seguint unes mesures de seguretat per no escampar el coronavirus. Amb aquest manifest, que difonem entre les persones associades, mitjans de comunicació i  altres entitats, hem recollit en una setmana quatre-centes signatures.
  • Paral·lelament, continuem mantenint converses (piticlin-piticlin) amb els responsables dels horts a Districte i dels horts urbans a l’Ajuntament, a qui hem traslladat el manifest i enviarem un protocol d’entrada al qual estem treballant.
  • Aquest protocol que estem redactant inclourà mesures de seguretat (edat de les persones que hi accedeixen, proteccions individuals…) i tasques prioritàries que s’han de realitzar, de manera que la nostra entrada sigui segura, però també efectiva per si no disposem de molt de temps per fer-ho tot i hem de prioritzar feines. La nostra intenció és compartir aquest protocol amb altres horts de Barcelona i treballar-ho tots plegats, si és possible, i per això ens estem plantejant proposar una trobada amb altres horts.

DESENLLAÇ

Continuarem lluitant per entrar als horts com més aviat millor. Us en mantindrem informats.

 

0