Passejada per l’hort d’espontànies amb Eixarcolant

El dissabte 26 de febrer vam organitzar una passejada amb la col·laboració del col·lectiu Eixarcolant per conèixer millor les plantes espontànies que tenim als nostres horts. Són plantes silvestres, que creixen soles, gairebé sense que haguem de fer res. Algunes les tenim molt a prop, però no les prestem gaire atenció. Abans era formaven part de forma habitual de la nostra dieta, però s’han anat perdent, i volem tornar-les a reincorporar.

Vàrem poder conèixer les qualitats de moltes d’elles, com el corn de cèrvol, ruca groga (cast. rúcula amarilla), oxalis, colitxos (cast. collejas), borratges (cast. borrajas), malves, lletsó, ravanissa blanca (cast. rabaniza), calèndulas, caputxines, dent de lleó (cat. Pixallits), bled blanc (cast. cenizo), pamplinas, pica-gallina, cuscullera…

Tot això ens va ocupar més de dues hores i… les plantes que encara falten.

I dues recomanacions culinàries: una truita de card marià, colitxos i lletsó; si volem fer una amanida, li podem posar lletsó, enciam, ruca de flor groga i blanca, oxalis, també calèndules i caputxines per donar-li un punt de color. I la podem servir amb una vinagreta amb rabanissa i pesto d’ortigues.

0