Taller de cuina amb malves – Amanida tèbia amb malves

Coneguda al Marroc com a bakkoula, la malva és una verdura molt consumida als països àrabs. En el taller que vam fer a l’hort, vam preparar una recepta magrebina saludable i saborosa, una amanida tèbia amb malves, de la que us deixem la recepta:

Ingredients:

  • un bon manat de fulles de malva
  • 3 alls
  • julivert
  • llimona confitada
  • 2 cebes
  • una culleradeta de comí
  • una culleradeta de prebre vermell dolç
  • oli
  • sal i pebre

 

Cal que comencem coent al vapor les fulles de malva durant 15 minuts. El procés de cocció al vapor fa que la malva perdi, almenys en gran part, el seu característic mucílag, obtenint així una textura molt més agradable.

Seguidament, saltegem les fulles de malva a la paella amb els alls, les cebes i els fruits secs, tot molt ben picat. Abans d’acabar la cocció hi afegim el pebre vermell, el pebre negre, el comí i les espècies que corresponguin.

Ho servim sobre llesques de pa amb les olives i la llimona.

 

0