Activitats i tallers

Tallers

La voluntat de promoure una societat més sostenible i una cultura ecològica ens impel a compartir el coneixement sobre agroecologia a través d’activitats i tallers per als socis.

Al llarg de la trajectòria de l’Hort Pla i Armengol s’han realitzat, i es continuen programant regularment, tallers i activitats. Alguns dels més destacats són: Bocashi, Biochar, Planter de tomàquets, compostatge, herbes espontànies, entre d’altres.

Activitats amb altres entitats

L’Hort Pla i Armengol treballa també en xarxa i participa en activitats en col·laboració amb altres entitats.

48h d’agricultura i verd urbà

Dins del programa Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, el cap de setmana 29-30 de maig es van organitzar Les 48 hores, per sensibilitzar sobre la importància de l’agricultura urbana i el verd a la ciutat. Els horts Pla i Armengol ens vam sumar a la iniciativa amb visites guiades dissabte al matí, i per la tarda una xerrada a càrrec d’Òscar Rodríguez, agricultor, jardiner i enginyer tècnic agrícola, sobre l’obtenció de llavors de varietats tradicionals.

Encuentro Estatal de Huertos Urbanos

Els Horts PiA vam participar en el 3er Encuentro Estatal de Huertos Urbanos, que es va fer els dies 8, 9 i 10 d’octubre a Barcelona. La cita va reunir una trentena de projectes d’horticultura urbana amb l’objectiu d’intercanviar coneixements i sinèrgies.

Els Horts PiA vam participar en els grups de treball que es van organitzar per debatre sobre diversos temes al voltant dels horts urbans i projectes comunitaris. També van acollir la 2a jornada, el dia 9, amb diverses activitats: portes obertes i visites guiades.

Setmana de l’alimentació sostenible

Dins de la Setmana de l’Alimentació Sostenible (14-24 octubre), el dissabte 15 d’octubre els Horts PiA vam realitzar una xerrada sobre El repte de l’hort comunitari, als jardins del Tarongers (Ciutat Vella), a càrrec de José Maria i Lluís Arias.

El dimarts 19, algunes persones de l’hort vam participar en una ruta guiada de plantes comestibles pels jardins Pla i Armengol i per l’hort, a càrrec d’Eixarcolant. Vam descobrir o recordar moltes plantes silvestres que tenim a prop i els seus usos (gratacul o rosa canina, corretjola, sajolida o ajedrea, ortiga…).

Altres activitats al barri

L’Hort Pla i Armengol participa del teixit social del barri en activitats diverses col·laborant en activitats com la Castanyada amb el Centre Cívic Guinardó o visites per a grups de gent gran dintre de les Passejades organitzades per Districte.